Előfizetői tartalom

Egyre nagyobb lakásokat vásárolnak a piacot uraló spekulánsok

Portfolio
A Duna House becslése szerint 2016 januárjában Magyarországon 8961 lakóingatlan cserélt gazdát, ami a legalacsonyabb havi érték 2014 júniusa óta. Ennek ellenére megtorpanásról szó sincs a lakáspiacon, a regisztrált vásárolni szándékozók száma továbbra is dinamikusan nő. A befektetők aránya is tovább nőtt a fővárosban, ráadásul az átlagos lakásméret is.

Az idei év első hónapjában a Duna House becslése szerint az ingatlanpiaci forgalom a szezonalitásnak megfelelően alakult. A tranzakciók száma hasonló volt az egy évvel ezelőttihez, mindössze 1%-kal kevesebb adásvétel zárult le. A regisztrált vásárolni szándékozók száma azonban mintegy 10%-kal nőtt egy év alatt, ami feltehetően a megváltozott támogatási környezetnek tudható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés