Előfizetői tartalom

Európa élén a magyar lakásépítési kedv

Portfolio
Nemzetközi szinten továbbra is kiemelkedő a magyarországi lakásépítési kedv. Az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) friss adatai szerint a múlt év utolsó negyedében Magyarországon 218 százalékkal nőtt a legalább kétlakásos társasházakra kiadott engedélyek száma az előző év azonos időszakához képest. Ennél jobb eredményt Európában csak Litvánia tudott felmutatni, ahol 368 százalékos emelkedés következett be a múlt év utolsó negyedében. Az uniós átlag pedig 18 százalékos volt - idézi az ingatlan.com elemzése az Eurostat adatait.

Európán belül Magyországon a legjobbak között van a kiadott lakásépítési engedélyeket nézve. Az utolsó negyedévben a magyar piacon 218 százalékkal több engedélyt adtak ki a legalább kétlakásos társasházakra, mint egy évvel korábban, ez pedig a második legjobb eredmény Európában. A 2016-os összesített adatokat nézve a 218 százalékos magyarországi növekedés a legjobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés