Előfizetői tartalom

Ezekben a kerületekben biztos nincs hiány új lakásból

Portfolio
Igazán izgalmas évben járunk, legalábbis ami az átadásra kerülő új lakásprojektek számát illeti Budapesten. Az építés alatt álló 500 projekt nagy része, ami mintegy 25 ezer lakás építését foglalja magába, már idén befejeződhet, így csak ebben az évben várhatóan 15 800 új lakóingatlan zúdul rá a budapesti piacra, ennek egy része már el is készült. Ez a több ezer lakás azonban elég egyenlőtlenül oszlik el a kerületek között, néhol a projektek száma még a 10-et sem éri el, máshol alulról súrolja a 100-at. Hasonló a helyzet az átlagos lakásszámmal projektenként, van olyan kerület, ahol átlagosan közel száz lakás van egy projekten belül, ami felveti a kérdést, hogy mennyire lesz élhető az a lakókörnyezet.

A legfrissebb Budapesti Lakáspiaci Riport adatai alapján 500 lakóprojekt van jelenleg folyamatban, amelyeknek a nagy része négy kerületben összpontosul: a projektszámot illetően kiemelkedő a XIII., a XI., a III. és a XIV. kerület, utóbbiban is még több mint 40 lakóparkot fejlesztenek, míg a legerősebb XIII. kerületben közel 90 ezeknek a száma. A XI. és XIII. kerületekben nemcsak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés