Előfizetői tartalom

Felújítanál vagy építkeznél? Nincs túl sok jó hírünk

Portfolio
Tovább fokozódott a lakásépítési kedv Magyarországon, a KSH legfrissebb adatai alapján. 2017 első félévében 40 százalékkal emelkedett a lakóingatlanra kiadott építési engedélyek száma, 46 százalékkal több lakás épült az előző év azonos időszakához képest, a jövőben azonban komoly problémát jelenthet a munkaerőhiány. A hír kapcsán ingatlanpiaci szakértők mondták el véleményüket az eddigi tapasztalatokról és a jövőben várható kilátásokról.

“Idén júliusban országszerte 384 társasház-fejlesztési projekt keretében építenek lakásokat és házakat értékesítési célra, ez a februári szinthez képest 6 százalékos emelkedést jelent, emellett további 194 társasházprojekt van előkészítés alatt. Az azonban még kérdés, hogy a tervezett a társasházak valóban megépülnek-e, ez ugyanis nagyban függ az építőipar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés