Előfizetői tartalom

Fiatalabbra cserélnéd a meglévőt? - Ezekben a kerületekben esélytelen!

Portfolio
A lakáspiac fellendülésével ismét egyre több új lakás épül, ennek ellenére az állomány megújulása még mindig nagyon lassú. Ennek kapcsán megnéztük, hogy néz ki napjainkban az ország lakásállománya, különös tekintettel a budapesti kerületek lakásainak életkorára. A főváros lakásállományában jelentős területi eltéréseket látunk, ami olyan okokra is visszavezethető, hogy Budapest terjeszkedésével elsőként a mai belváros épült be, a külsőbb kerületekben csak - évtizedekkel később - a népesség növekedésével indultak meg az építkezések.

Az, hogy mikortól számít egy lakás réginek, meglehetősen relatív fogalom. Az állapot nem mindig függ össze az építés idejével, sőt az egyes építési technológiák tervezett élettartama is különbözhet egymástól. Gondoljunk csak a paneles technológiára, amely esetében a 40 éves épületek legtöbbször már felújításra szorulnak, míg a belvárosban a tégla építésű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés