Előfizetői tartalom

Ha jól választanak a fiatalok, aranybányára is bukkanhatnak

Portfolio
Bár az emelkedő lakásárak miatt romlott az első lakásukat megvásárolni szándékozók helyzete, még mindig nincs okuk a panaszra a 7 évvel ezelőtti lehetőségeikhez képest. A lakásárak növekedését ugyanis részben ellensúlyozzák a javuló munkalehetőségek és a növekvő bérek, valamint az időközben megemelkedett támogatási összegek és a kedvező hitelezési feltételek. A jelenlegi piaci adatok alapján Budapesten már 2-4 évre is érdemes lehet lakást vásárolni, vidéken pedig még ennél is rövidebb időre. Ha azonban az elérhető támogatásokat is figyelembe vesszük, a helyzet még kedvezőbb. Nem mindegy azonban, hogy a fiatalok hol vásárolják meg első lakásukat, a családalapításhoz ugyanis vélhetően cserélniük kell majd azt, érdemes lehet a felértékelődő környékeket választaniuk - derül ki az FHB Index elemzéséből.

Property Investment Forum 2017 Lesz-e buborék a hazai lakáspiacon? Meddig emelkedhetnek az árak? Mennyire könnyű most lakást venni? Ezekkel a kérdésekkel is foglalkozunk a 2017. november 21-én megrendezésre kerülő Portfolio Property Investment Forum konferencián. Információ és jelentkezés Az első lakásukat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés