Előfizetői tartalom

Hatalmas pofont kaphatnak azok, akik kiadási céllal vettek lakást Magyarországon

Portfolio
Nem sokat tudni a Magyar Szállodák és Éttermek szövegségének javaslatairól, mellyel a rövid távú lakáskiadók dolgát nehezítenék meg, de például az évente kiadható napok számának korlátozása biztosan egy olyan elem, ami komoly kérdéseket vet fel, és alkalmas lehet arra, hogy teljesen ellehetetlenítse a rövid távú lakáskiadási szektort. A problémák már ott kezdődnek, hogy egy rövid és hosszú távra kiadott lakás teljesen más berendezést igényel, illetve elég érdekes lenne, ha mindenki csak nyárig lenne hajlandó hosszú távra kiadni az ingatlanját, hogy a legnépszerűbb hónapokra tartogassa a szálláshely-szolgáltatást. Sokkal valószínűbb, hogy inkább megcsappanna az egyébként magas hozamokkal kecsegtető rövid távú lakáskiadást választók száma. A belvárosban ma épülő lakásprojektek épp a most jellemző a befektetői lelkesedést igyekeznek meglovagolni, ha azonban a vásárlók nem részesülhetnek a magas hozamokból, kisebb kedvet érezhetnek a vásárlásra is.

Mint a múlt héten beszámoltunk róla, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) komoly szigorításokat szeretne elérni a rövid távú szálláshely-kiadással kapcsolatban. Az általuk kidolgozott javaslatról pedig egyeztetéseket kezdtek a Magyar Turisztikai Ügynökségnél. Az öt pontos javaslatcsomag részét olyan intézkedések képezik, mint például a kiadható napok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés