Előfizetői tartalom

Hihetetlen, mennyit kerestek a lakásfejlesztők a vásárlókon!

Portfolio
Hiába csökkent az áfa a tavalyi év elejétől az új lakás vásárlásokat illetően, az új lakások ára nem csökkent, sőt egyre inkább emelkedik. A jelenség hátterében a rohamosan növekvő kivitelezési költségek állnak, amelyeket a fejlesztők a megfelelő profit biztosításához kénytelenek követni az árakkal. Kalkulációnk szerint jelenleg 11-16 százalék közötti hozamokkal dolgozhatnak a beruházók Budapesten, bár a hozamok az egyes projektek népszerűségétől függően erősen változhatnak. Az azonban biztosnak tűnik, hogy igazi nagy nyertesnek mindenképpen azok számítottak, akik 2015-ben építették fel lakásaikat, és 2016-ban értékesítették azokat, ők ugyanis akár közel 40 százalékos hozamot is realizálhattak.

Nagyot nyert, aki 2015-ben már elindította projektjét!2015 elején készült el egy kalkuláció, amely pontosan bemutatta, hogy egy perem kerületi vagy vidéki helyszínen miért nem épülnek új lakások. Mint a számokból kiderült, a beruházóknak egyszerűen nem érte meg lakásépítésbe fogni, mivel negatív profitra számíthattak. Ugyanakkor ebben az időben is voltak olyan fejlesztők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés