Előfizetői tartalom

Imádják a befektetők a pesti belvárost

Portfolio
Belvárosi (V., VI., VII. kerületi) ingatlant vásárolni talán a legkevésbé kockázatos beruházás, hiszen ezt a lokációt mindig is keresték, és ez az árak változásában is érezhető volt - véli a Duna House. A válság egyébként is a budapesti téglaépítésű lakásokat kímélte meg a leginkább, hiszen míg egyes régiókban (főleg vidéken) még nominális értelemben is 30% körüli áresés volt tapasztalható, addig a fővárosban ez még a 10%-ot sem érte el. A forgalom növekedésével az árkorrekció elindult és már válság előtti nominális árakkal lehet találkozni.

A Belváros fő vásárlói közönsége a befektetők. A 2012-2013. években az arányuk nagyjából 40%-ra volt tehető, de a jegybanki alapkamat csökkentésével és az ingatlanárak érzékelhető mélypontjával jelenlétük egyre nőtt. Folyamatos emelkedéssel 2014 második felében már 60%-ot mért a Duna House, idén pedig már inkább 70%-os befektetői arányról lehet beszélni. A belvárosi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés