Előfizetői tartalom

Itt vannak a világ legbosszantóbb házai

Portfolio
Aki rendelkezik a megfelelő pénzügyi forrásokkal, rendszerint azért épít házat, hogy otthont teremtsem, esetleg azért, hogy később eladja azt. Vannak azonban házak, amelyek szimplán azért épülnek fel, hogy felbosszantsanak valakit. A rossz szomszédi viszony okozta problémákra adott válasz lehet, ha a köztes területen felépítünk egy új házat, aminek köszönhetően nem halljuk és nem látjuk többé napi rendszerességgel korábbi szomszédunkat, sőt akár annak lakhatási körülményeit is ronthatjuk. Egy ház felépítése persze drága mulatság ahhoz, hogy pusztán azért vágjunk bele, hogy borsot törjünk annak az orra alá, akinek a növényei átmásztak a mi kertünkbe, ráadásul a mai szabályozás aligha teszi lehetővé apró, helykitöltő ingatlanok felhúzását, mégis világszerte számtalan példát találunk ilyen házakra.

Az ilyen típusú házaknak - melyek angolul spite house ("gyűlölet ház") néven ismertek - rendkívül nagy hagyománya van az Egyesült Államokban. A mások bosszantására felépített házak aranykora a 19. század, illetve a 20. század eleje volt, sok esetben pedig nem is szomszédok közötti viták, hanem családon vagy városon belüli viszályok ösztönözték ezeket a furcsa ingatlanberuházásokat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés