Előfizetői tartalom

Itt vegyél lakást, ha rongyosra akarod magadat keresni

Portfolio
Budapest belvárosa az egyik legnépszerűbb helyszínnek számít a befektetési lakásvásárlók körében, annak ellenére, hogy az elérhető hozamok szinte itt a legalacsonyabbak, köszönhetően a magas áraknak, amit még a szintén magas bérleti díjak sem tudnak ellentételezni. A legtöbbet egyébként Veszprémben nyerhetnek a befektetési lakásvásárlók, ahol a kiadásból származó hozam eléri az 5 százalékot, amihez hozzászámolva a lakásfelértékelődését 7-8 százalékos nyereséget is remélhetnek a befektetők. Ezzel szemben az V. kerületben a bérbeadással elérhető nettó hozam 1,9 százalékos, és a lakásfelértékelődést is figyelembe véve sem éri el az 5 százalékot. A számításunkból azonban az is kiderül, hogy a lakásárak növekedése ellenére a kiadási célú lakásvásárlás továbbra is felveszi a versenyt más alternatív befektetésekkel.

A befektetők indították be a lakáspiacotA betéti kamatok jelentős csökkenésével párhuzamosan a befektetők is alternatív befektetési lehetőségek felé fordultak a magasabb hozamok reményében. A pénzüknek helyet kereső vásárlók már 2013 második felében elkezdtek visszaszivárogni a hazai lakáspiacra főként Budapesten, de igazán 2014-ben kezdett meghatározóvá válni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés