Előfizetői tartalom

Kilakoltatás helyett keresletösztönzést a lakáspiacon

Portfolio
A kilakoltatási moratórium meghosszabbításával további két és fél hónapot nyertek a nehéz helyzetben lévők. A védőhálót azonban nem feszítik ki mindenki alá, ezért érdemes már most elgondolkodni alternatívákon. Az Otthon Centrum szakértői szerint keresletösztönző lépésekre is szükség lenne annak érdekében, hogy a lakáspiac növekedésnek induljon. Használt lakás vásárlásánál teljes illetékmentesség, államilag támogatott hitelek, új lakás vételnél az ÁFA kulcs öt százalékra való csökkentése jelenthetné a kiutat a mélypontból.

További, keresletösztönző lépésekre van szükség A részletek hiányában most még nem világos, hogy hány ingatlan kerülheti majd el kényszerértékesítést a nyílt piacon. Minél magasabb ez a szám, annál kisebb nyomást helyezhet az ingatlan árakra. "Amennyiben jelentős számú ingatlan kerül a piacra, akkor a kereslet oldali stimulációja elengedhetetlen ahhoz, hogy a nyomott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés