Előfizetői tartalom

Kisebb hullámvölgy az építőiparban: a szárnyalás azonban folytatódik

Portfolio
Novemberben az építőipari termelés volumene valamelyest elmaradt az előző hónaphoz képest, mintegy 1,4 százalékos visszaesés volt tapasztalható. A kisebb visszaesés nem törte meg azonban a növekvő trendet az ágazatban, az uniós források, a magánberuházások, illetve a lakásépítések felpörgése mind a növekedés folytatódását jelzi előre az idei évben is. A KSH által kiadott tájékoztató legfrissebb számaira reagálva megszólaltak a hazai ingatlanpiaci szakértők.

Futureal"Tavaly novemberben is folytatódott az építőipar, azon belül is az épületek építésének gyors növekedése az egy évvel korábbi alacsony bázishoz képest, ám az új lakásépítési engedélyek száma akár hamarosan csökkenésbe válthat, mégpedig a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs jövőjével kapcsolatos bizonytalanság miatt - kommentálta a KSH legfrissebb építőipari...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés