Előfizetői tartalom

Már csak egy nap van hátra és berobbannak a bérleti díjak

Portfolio
Holnap ismertetik a felsőoktatási ponthatárokat, amellyel lényegében megkezdődik a kiadó lakásokért induló roham. Az ingatlantulajdonosok egy része tudatosan is készül erre az időszakra, a kiadó lakásokra vonatkozó hirdetések száma általában magasabb lesz ebben az időszakban. Aki Budapesten keres kiadó ingatlant, annak átlagosan 150-160 ezer forintos bérleti díjjal kell számolnia, ami csaknem 50 százalékkal magasabb, mint a drágább vidéki egyetemi városokban, Győrben, Veszprémben vagy Debrecenben - derül ki több ingatlanpiaci szereplő elemzéséből.

A kínált lakások számából az látható, hogy a lakástulajdonosok készültek a szezonra, Budapesten a kínálat július közepén az egyik hétről a másikra 5 százalékkal nőtt, így július végén már több mint 2500 kiadásra kínált lakás volt az ingatlan.com adatbázisában. A fővárosban ezek alapján az átlagos havi bérleti díj 150 ezer forint a kínálati piacon, de Budapesten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés