Előfizetői tartalom

Meddig tarthat a lakásépítési boom?

Portfolio
Töretlenül folytatódik a 2016-ban vett lendület a budapesti újlakás-piacon. Az OTP Budapesti Újlakás Értéktérképe szerint az idei első félévben 6100 új lakás jelent meg a kínálatban, amivel egyelőre a kereslet is lépést tart: a hat hónap alatt eladott 4300 új lakás év végéig egyharmados növekedést vetít előre 2016-hoz képest. A hivatalosan 2019 végéig érvényes alacsonyabb, 5 százalékos áfakulcs miatt azonban egyre több beruházó dönthet a piacra lépés elhalasztása mellett.

Mekkora kínálatból válogathatunk?Aki jelenleg új társasházi lakást vásárolna Budapesten, a januári állapothoz képest 1200-zal több, nagyjából 7700 ingatlan közül választhat. A már elkészült de még eladatlan lakások száma viszont csak 260, ami soha nem volt ennyire alacsony. További 4400 piacon lévő lakás éppen épül, 3000 esetében pedig ugyancsak lehet már végszerződést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés