Előfizetői tartalom

Meddig tarthat ez az őrület a lakáspiacon?

Portfolio
Brutálisan, közel 17 százalékkal drágultak tavaly a lakások hazánkban, de ha a korábbi évekkel hasonlítjuk össze, egyáltalán nem számít kimagaslónak az árak növekedésének mértéke. Az ezredfordulón 3 év alatt duplázódtak az árak, a kedvezményes lakáshitelezés korszakában pedig a 2000-es évek elején 50 százalékkal emelkedtek a lakásokért fizetendő összegek szintén 3 év alatt. A növekedés véthetően nem áll meg 2016-ban sem, számos tényező segíti, hogy a lakáspiac felfutása tovább folytatódjon. Az elmúlt évek béremelkedése alapján még bőven van tér a drágulásra, akár több 10 százalékos növekedésre is.

Sok évi zuhanás után 2014-től jelentős emelkedésnek indultak a lakásárak, bár két évvel ezelőtt még azért meglehetősen szerény drágulásról lehetett beszámolni. Az igazi változást 2015 hozta, amikor az áremelkedés nagyobb sebességre kapcsolt. Tavaly egész évben közel 17 százalékkal drágultak az ingatlanok úgy, hogy a negyedik negyedévben 1 százalék alatt volt az emelkedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés