Előfizetői tartalom

Mi lesz 2020 után? - Csak a belvárosban lesznek új lakások?

Portfolio
Többek között a lakáspiac jövőbeli helyzetéről is értekeztek a szakértők a 2018-as Property Investment Forumon. Szóba került, hogy ha a legrosszabb eshetőségre készülnek, akkor a 27 százalékos áfa azt eredményezheti, hogy kb. két évig nem lesznek lakások, miközben az áremelkedés miatt az értékesítés is nehézkes lehet. Arról is beszélgettek a szakértők, hogy a jelenleg még csekély nagyságú bérlakáspiac a jövőben akár nagyobb szerepet is kaphat, az utóbbi 1,5-2 évben is már egyre inkább foglalkoznak a bérlakásépítés gondolatával.

Földi Tibor, a Cordia Magyarország Zrt. vezérigazgatója szerint egyelőre nehéz lenne megmondani, hogy mi lesz 2020 után. Ha a legrosszabbra készülünk, 27%-os lesz az áfa, vagyis két évig nem nagyon lesznek új lakások. A nominálbérek azonban drasztikusan emelkedni kezdtek, a munkaerőhiány pedig egyre nagyobb lesz, így a piac egy átmeneti időszak után ismét elindulhat. A 22 százalékos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés