Előfizetői tartalom

Milliókat akarsz keresni? Térkövesnek menj, ne bankárnak

Portfolio
Tovább erősödik az építőanyaghiány, heteket, de van, ahol hónapokat kell várni a szállítmányokra, ami jelentősen lassítja az építkezéseket. Az építőanyagok mellet a speciális szakipari dolgozók hiánya is akadályozza a beruházások felfutását - írja a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség értékelése alapján a HVG. A munkaerőhiány mostanra olyan mértékre emelkedett, hogy bizonyos szakipari munkakörökkel magasabb jövedelem érhető el, mint a bankszektorban dolgozva - olvasható a 24.hu elemzésében.

Legnagyobb mértékben a szálas hőszigetelők szállítási ideje és ára nőtt meg, utóbbi átlagosan 10-20 százalékkal drágult. Az ágazatban 10-11 százalékos az átlagos drágulás. Az építőanyagok értékesítési volumene időarányosan 20-25 százalékkal haladja meg az előző évit. A szerkezetépítő anyagok gyártói többségében teljes kapacitással működnek, kimondott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés