Előfizetői tartalom

Mit vegyünk a gyereknek karácsonyra? - Lakást!

Portfolio
A lakásárak emelkedés előtt állnak, a hitelkondíciók kedvezőek, míg a bankbetéttel csak alacsony hozamok érhetőek el. Ezek tükrében elmondható, hogy aki 10 év múlva saját lakással szeretné megkönnyíteni gyermeke indulását az életben, vásárlása előrehozásával a jelenlegi feltételek mellett kimondottan jól járhat. Ha egy család most vásárolja meg az adott ingatlant, s a következő 10 év során bérbeadja azt, akár 7-9 százalékos hozamot realizálhat, szemben a hitel 6,8 százalékos THM-jével, vagyis egy pusztán hitelből finanszírozott lakásvásárlás is akár plusz hozamokat biztosíthat az új tulajdonosnak.

Az ingatlanvásárlás sokáig tartotta magát, mint nagyon jó, alacsony kockázatú befektetési forma, aztán a válság óta tartó jelentős árzuhanás, a beszűkült hitelpiac következtében a befektetők egyértelműen elfordultak a lakásvásárlásoktól. A piac azonban a javulás jeleit mutatja, az árak esése megtorpanni látszik, így a befektetők is visszatértek. A jelenlegi elemzés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés