Előfizetői tartalom

Nem feltétlenül fizetsz több áfa-t, ha nagy teraszt építettél!

Portfolio
A NAV által a mai napon kiadott értelmezés szerint az ún. külső tartózkodó tér (terasz, erkély, tornác, loggia) épületszerkezettel részben vagy egészben közrefogott térnek minősül, de az összes hasznos alapterületbe csak akkor és az a része számít bele, ahol a minimális 1,90 méter belmagasság feltétele értelmezhető és teljesül.

"Az összes hasznos alapterületbe nem számít bele a padlás (beépítetlen tetőtér), valamint az olyan beépített tetőtér és pinceszint területe sem, amelynek a belmagassága nem éri el az 1,90 métert. Nem számít bele továbbá az - akár a lakóépülettel egybeépített - garázs, műhely, üzlet, gazdasági épület sem, mivel ezek a helyiségek nem minősülnek az áfatörvény definíciója...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés