Előfizetői tartalom

Nincs, aki megépítse az áfacsökkentett házakat

MTI
Az új lakások áfájának 27-ről 5 százalékra történő csökkentése megnövelte a készházgyártók, illetve forgalmazók megrendeléseit, a cégeknek azonban gondot jelent a szerelő csapatok hiánya, amelyek nagy hányada a válságot követő időszakban külföldre ment dolgozni - nyilatkozta Kárpáti József, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) könnyűszerkezet-építő tagozatának elnöke.

A készházépítők legjobb éve 2009-ben volt, akkor 2200 könnyűszerkezetes családi ház épült. Ebből az akkor még készházépítő tagozatba tömörült 31 cég 950 házra kapott megbízást. A megrendelések száma a múlt évben 100-ra csökkent, miközben a tagozatba tömörült cégek száma hétre apadt. Az áfacsökkentés hatására a könnyűszerkezet-építő tagozatba tömörült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés