Előfizetői tartalom

Olcsóbban vehetünk ma lakást és autót, mint tíz éve?

Portfolio
Egyre drágábbak az új autók, közben a lakások ára pedig folyamatosan csökken a válság kitörése óta, legalábbis a híreket olvasgatva könnyen lehet ez a benyomásunk. Tényleg igaz ez az állítás? Megpróbáltuk kideríteni, hogy az elmúlt 10 évben hogyan alakult a lakások és az autók ára. Olcsóbbak -e ma reál értékben az autók vagy a lakások, mint 10 évvel ezelőtt?

A kérdésünkre a válasz nem egyértelmű, elsősorban azért, mert nem állnak rendelkezésre könnyen elérhető adatbázisok. A lakóingatlanokat tekintve viszonylag könnyű dolgunk van, hiszen az FHB által publikált Lakásárindex segítségével 1998-ig visszanyúlóan kapunk pontos képet a magyarországi lakásárak alakulását. Az elmúlt tíz évet vizsgálva azt láthatjuk, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés