Előfizetői tartalom

Örülhet, aki lakást akar eladni

Portfolio
Míg eddig rohamléptekben drágultak az árak a hazai lakáspiacon, a III. negyedévben már mérséklődni látszott az emelkedés - derül ki az FHB legfrissebb elemzéséből. Jelenleg a 2008 végén - 2009 elején tapasztalható árszinteken lehet lakáshoz jutni, a válság előtti csúcshoz képest 3,5 százalékkal alacsonyabb árakon. A legtöbbet a budapesti eladók nyerték az elmúlt évben, 2014 átlagos értékeihez képest 2015 III. negyedévének végére több mint 20 százalékkal kérhettek többet a vevőiktől.

2015. III. negyedévében tovább növekedett az FHB Lakásárindex, a korábbi 188,23-ról, 193,6-ra változott az index értéke, így a drágulás mértéke a II. negyedévhez képest nominálisan 2,9, míg reál értelemben 2,5 százalékos volt.Az adatokról Az aktuális mutató előállításához az FHB piaci információinak és saját megfigyeléseinek frissítése mellett felhasználta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés