Előfizetői tartalom

Összedőlnek-e a méregdrága panelek? - Te mernél 30 milliót adni értük?

Portfolio
Robbanásszerűen megnövekedett a panellakások ára az elmúlt években, különösen Budapesten, ahol egyes nagyobb alapterületű otthonokért több mint 30 millió forintot is elkérnek a felkapottabb helyeken. Elgondolkodtató azonban, hogy vajon meddig bírják ezek az épületek, és érdemes-e ennyi pénzt áldozni az ilyen ingatlanokra. Sokak szerint még 50-100 évig is bírhatják, ugyanakkor nagyon nem mindegy, hogy pontosan milyen házban vásárolunk. Bár statikailag rácáfoltak az építésükkor nekik jósolt élettartamra, a gépészeti rendszereikkel biztosan kezdeni kell valamit, ami nem kevésbé pénzbe kerülhet, ráadásul nem csak rajtunk, hanem az egész lakóközösségen múlik a megvalósításuk.

Az elmúlt két évben jelentősen emelkedtek a lakásárak Magyarországon, a panelek pedig reneszánszukat élik, a korábbi diszkontjuk óriásit csökkent a téglalakásokhoz képest. Ma pedig már szinte meg sem lepődünk, amikor 30 millió forintért kínálnak egy-egy nagyobb, felkapottabb lakótelepen lévő házgyári lakást. A népszerűségük növekedésében jelentős szerepet játszott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés