Előfizetői tartalom

Sokaknak mehet el a kedvük a költözéstől, ha megnézik ezeket a számokat!

Portfolio
Bár általánosságban igaz, hogy a nyugati országrész lakásárai magasabbak a keleti országrészben tapasztalhatónál, a nagyvárosok szintjén ez közel sem mindig van így. Debrecen például áraival jó néhány megyeszékhelyet megelőz a nyugati országrészből, de Szeged is jól teljesít. Nincsen könnyű helyzetben viszont az, aki Miskolcról költözne jobb munkalehetőségek reményében nyugatra, akár plusz 6-10 millió forintra is szüksége lehet a saját ingatlanának eladása után ahhoz, hogy lakást vegyen.

Már egy ideje tartó tendenciának is nevezhető, hogy sokan a jobb munkalehetőségek reményében a nagyobb városokba költöznének. A remélt bérek mellett azonban nem ára a lakásárakat is jól szemügyre venni, egy hátrányosabb térségből költözve ugyanis a nagyobb városokban két-háromszoros árakkal is szembesülhetnek a vásárló, ami több millió forintos plusz tőke bevonását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés