Előfizetői tartalom

Több lakás kell - A "nem lakott" lakások nem jelentenek megoldást

Portfolio
2013. I. félévében a lakásépítési számok további 40 százalékkal zuhantak az egy évvel korábbihoz képest. Ilyen arányú visszaesés mellett 2013-ban hozzávetőleg 6400 lakás fog épülni Magyarországon. Ez nem kevesebbet jelent, mint, hogy a hazai lakásállomány (4,3 millió) megújulási üteme 670 év! A 100 éves megújulási ütemhez évi 43 000 lakást kellene építeni, hangoztatja újra közleményben a TLE, a Társaság a Lakásépítésért Egyesület.

Kapcsolódó cikkünk2013.07.29Megállt a zuhanás a lakáspiacon!A lakásépítésekre nem a lakásszám bővítése, hanem a lakásállomány megújítása miatt van szükség. A felújítások és a helyettesítő új építések egyaránt fontosak. A mai magyar lakásállomány nem alkalmas arra, hogy több mint 600 évig fennmaradjon, állítja az Egyesület. A KSH által kimutatott "nem lakás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés