Előfizetői tartalom

Tömegek akarnak az egykori szegénynegyedbe költözni

Portfolio
A fővárosi lakásépítés kiemelt célterülete Budapest XIII. kerülete. Az Otthon Centrum felmérése szerint a jelenleg fejlesztés alatt álló fővárosi lakásállomány 26 százaléka, azaz 4030 lakás a kerületben épül, megelőzve ezzel a XI. és XIV. kerületet. A fővárosi lakáspiaci tranzakciók 8-10 százalékát - 2500-3500 adásvétel évente - évek óta stabilan a kerületben kötik és ebben a válság évei sem mutattak változást.

Tavaly közel 3400 lakástranzakció zárult le a kerületben a KSH adatai szerint, amely a második legtöbb a fővárosi kerületek közül. Ezen belül az új építésű lakásvásárlások aránya 7,4%, ami az egyik legmagasabb Budapesten. A XI. kerületben, ahol szintén jelentős fejlesztések zajlanak, 3200 lakástranzakció történt 2015-ben, melynek 4,5%-a irányult új építésű lakásvásárlásra....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés