Tovább egyszerűsödhetnek a lakásépítések

2017. február 17. 09:36    
nyomtatás
 
A felső mérethatár eltörlését javasolja a kormány az egyszerű bejelentéssel építhető házak esetén - írja a Magyar Idők. A jelenlegi mérethatár 300 négyzetméter.


Megszűnhet a 300 négyzetméteres felső mérethatár a lakóházak építésénél. Amennyiben egylakásos, saját célra épülő ingatlanról van szó, csak az elektronikus építési naplóra lesz szükség az építkezés megkezdéséhez. A javaslat a bővítésekre is kiterjedne, de ott a törvényi szabályozás nem írná elő, hogy az épület csak egy lakást tartalmazhat. Ezzel a többlakásos társasházak bővítése is egyszerűsödne, műemléki épület esetén azonban a lakásbővítés nem valósulhat meg.

Az egyszerű bejelentés bevezetése óta a mostani változás már a harmadik módosítás, a változást azonban nem csak a miniszterelnökség üdvözli, hanem a lakásépítésekben érdekelt nagyvállalatok szerint is kedvezően befolyásolhatja a piacot az építési engedélyek megszerzésének egyszerűsödése.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium