Előfizetői tartalom

"Úgyis kipukkad a lakáslufi!" - De előtte még brutálisabban nőnek az árak

Portfolio
Egyre többen mondogatják és egyre többen számítanak az árak visszaesésére, de ezt egyelőre semmi sem támasztja alá. Sőt! Három hónap alatt átlagosan 4,5 százalékkal lett magasabb a még szabadon álló budapesti új lakások négyzetméterára, köszönhetően többek között az átárazott projekteknek, valamint azoknak az újonnan bejelentett lakóparkoknak, ahol már 27 százalékos áfa melletti értékesítésre számítanak a fejlesztők, és ennek megfelelően árazzák a projektjeiket. Továbbá olyan tényezők, mint az energetikai szabályok szigorodása, az építőipari árak növekedése és a kínálat szűkülése is az árak csökkenése ellen hat.

Elkészült a Budapesti Lakáspiaci Riport legújabb, 2019 második negyedévére vonatkozó elemzése, ami azokra a legalább négylakásos, új társasházak jellemzőire vonatkozik, ahol legalább egy szabad lakást még kínálnak a fejlesztők. Ezek alapján közel 25 ezer az új lakások állománya Budapesten, a korábbi negyedévhez képest ez 1500 új bejelentést jelent. A kínálat, vagyis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés