Előfizetői tartalom

Újra megéri a kertvárosba költözni?

Portfolio
Nyugati mintára az 1990-es években Magyarországon is elkezdődött a fővárosból a kertváros felé történő népességáramlás. A városszéli kis falvak lakosságszáma sokszor néhány év alatt többszörösére nőtt, aminek az előnyei mellett megjelentek a hátrányai is. A folyamat a 2000-es évek közepére lelassult, mostanra pedig a belváros ismét kezd felértékelődni, elsősorban a turizmusnak és az ehhez kapcsolódó befektetéseknek köszönhetően. Az alábbiakban különböző szempontokat figyelembe véve megnézzük, hogy érdemes-e még most is az agglomerációba költözni szemben a belvárosi kerületekkel.

A hagyományos értelemben vett agglomeráció egy központi várost és az azzal gazdaságilag egybeépült kertvárosokat foglalja magában. Magyarországon ez Budapestet és a körülötte lévő munkaerőpiac és szolgáltatások tekintetében összekapcsolódó településeket tartalmazza, ami összesen 81 települést jelent, ahol mintegy 2,5 millió ember, vagyis az ország negyede él. A fővárosban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés