Előfizetői tartalom

Van okuk az ünneplésre a vidékieknek

Portfolio
Az új CSOK rendelet adott is meg nem is a budapestieknek. Az új szabályok szerint Magyarország egész területén 35 millió forintban maximálták a támogatásból vásárolható használt ingatlanok vételárát. Vagyis Budapest esetében nem történt változás az eddigiekhez képest, pedig a magasabb árak miatt ez az összeg komoly korlátot jelent a vásárlóknak, míg vidéken sokkal kisebb a 35 millió forintnál drágább ingatlanok aránya. A fővárosban az ingatlanok közel 50 százaléka többe kerülhet 35 milliónál. Jó hír azonban a fővárosiaknak, hogy a 350 ezer forintos négyzetméterkorlátot eltörölték, ami eddig szintén súlyosan érintette a lakásvásárlókat. Elemzésünkben megnéztük, hogy az új szabály mit jelent a vidéki és mit a budapesti lakáspiacokon.

Az új CSOK rendelet szerint az otthonteremtési támogatás csak olyan használt ingatlan vásárlásához igényelhető, melynek vételára maximum 35 millió forint. Ennek értelmében vidéken jelentősen megemelték a korlátot, Budapest esetében azonban ez nem változott. A korlát megmaradása azért érdekes, mivel az új lakások építése vagy vásárlása esetében járó támogatás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés