FONTOS Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa
 
Előfizetői tartalom

Van olyan magyar város, ahol 1 millió alatt is vehetsz családi házat

Portfolio
Akár százszoros árkülönbség is lehet egy budapesti luxus villa és egy vidéki egy-két szobás családi ház között. A különbségekért azonban nem csak a földrajzi fekvés felelős. Az alapterülettől kezdve, a tájoláson át, az ingatlan állapotáig számos más paraméter is hatással van egy ingatlan árára - nem utolsó sorban, hogy van-e rá kereslet és mekkora. Az Otthon Centrumnál a legdrágább, 100 millió forint feletti ingatlanok mind Budapesten keltek el, a "listavezető" egy V. kerületi 300 milliós társasházi lakás. A másik véglet egy zalaegerszegi családi ház, amely csupán 900 ezer forintért cserélt tulajdonost - áll az ingatlanközvetítő közleményében.

Ahogy a lakáspiac minden szegmensére, a luxusingatlanok piacára is jellemző, hogy a kereslet és a kínálat alakulása határozza meg az árakat: minél több a pénzes érdeklődő és minél kevesebb van a vágyott ingatlanból annál magasabb az árszint. Ugyanakkor a fizetőképes kereslet változására érzékenyen reagálnak az eladók és különösen az ennek a szegmensnek az igényeit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés