Előfizetői tartalom

Veszély fenyegeti a csökkentett áfát a lakásépítéseknél

Portfolio
A jelenleg ismert tervek szerint 2020-ban visszaemelkedik majd az új lakások áfája a most érvényes 5 százalékról 27 százalékra. Ez számos kockázatot rejt magában, a jelentős áremelő hatás már jövőre elbizonytalaníthatja a vevői oldalt, a felpörgetett beruházások pedig tovább fokozhatják az építőipart jelenleg is sújtó kapacitáshiányt. A piaci szereplők éppen ezért a kedvezményes áfakulcs meghosszabbítását sürgetik.

Már korábban írtunk róla, hogy amennyiben az áfakulcs visszatérne az általános, jelenleg 27 százalékos szintre 2020-ban, az egyszerre érintené hátrányosan a keresleti és a kínálati oldalt. Egyfelől a visszatérő magasabb áfakulcs miatt a vevői oldal már 2018 végétől bizonytalanná válhat a lakásvásárlást tekintve. Másfelől a fejlesztők azon igyekeznének, hogy még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés