Előfizetői tartalom

Visszatérnek a külföldi lakásvásárlók? - Oroszok és kínaiak az élen

Portfolio
Tavaly 1186 külföldi állampolgár kapott engedélyt összesen 1110 ingatlan tulajdonjogának megszerzésére Magyarországon - derül ki a külföldiek ingatlanszerzését engedélyező hatóságok adatszolgáltatásából. A kormányzati holnapon közzétett összesítés szerint a legtöbb vásárló orosz állampolgár volt, a legnépszerűbbek pedig a budapesti ingatlanok.

A közigazgatási tárca által publikált dokumentum alapján 2010-ben 998, 2011-ben pedig 1069 ingatlan tulajdonjogát szerezte meg 1019, illetve 1120 külföldi állampolgár, tehát a 2012-es év e tekintetben enyhe emelkedést mutat. Az ingatlanszerzők állampolgársági megoszlását vizsgálva megállapítható, hogy a legnagyobb számban (445-en) orosz állampolgárok szereztek magyarországi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés