Előfizetői tartalom

Viszik a panelokat, mint a cukrot

Portfolio
A hazai lakáspiacon belül úgy tűnik, a panellakások vezetik a drágulási versenyt, különösen Budapesten szálltak el az árak, ahol a mélyponthoz képest már közel 50 százalékos a drágulás átlagos mértéke, és a válság előtti maximumot is 20 százalékkal túlszárnyalják az árak. Bár a téglalakások is drágulnak, egyelőre csak távolról követik a paneleket. A panelok népszerűségét pedig csak fokozhatja a CSOK bevezetése, különösen Budapesten, ahol sok kerületben ezek az ingatlanok jelentik az egyetlen alternatívát az előírt 350 ezer forintos négyzetméteráron belül.

A lakásárak a tavalyi év tavasza óta emelkednek, amit a területi különbségek ellenére mára már a legtöbb helyen érzékelhető. Ugyanakkor, ahogy az ország különböző pontjain más és más a drágulás mértéke, így a különböző ingatlan kategóriákban is eltérések tapasztalhatóak. Bár országos szinten kicsi a különbség a tégla és panellakások árainak változása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés