Előfizetői tartalom

Elfogytak az üres területek Budapest környékén

Portfolio
Magyarország ipari ingatlanpiaca 2017 első félévében 5,5 százalékos üresedési rátát ért el, ami rekord alacsony értéknek számít a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF, BRF) által bevezetett mérések óta. Az összesen 1,95 millió négyzetméter modern logisztikai ingatlanállományból jelenleg kevesebb, mint 73 ezer négyzetméternyi terület áll üresen Budapesten és az agglomerációban, és mindössze négy "A" kategóriás épületben található 5 ezer négyzetméternél nagyobb, egybefüggő raktárterület - derül ki a Colliers legújabb elemzéséből.

A limitált kínálat az elmúlt évek területfelszívásának, valamint a korlátozott számú folyamatban lévő vagy építési engedéllyel rendelkező spekulatív fejlesztés eredménye, mondta Beck Tamás, a Colliers International ipari ingatlan üzletágának igazgatója. Az építőipari munkaerőhiány hatására növekedtek a munkaerő költségek, ennek köszönhetően pedig a teljes építési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés