Előfizetői tartalom

Feléledtek a magyar befektetők? - Csökkent a külföldiek aránya a hazai ingatlanoknál

Portfolio
Míg 2017-ben néhány távolabbi ország is felkerülhetett arra a képzeletbeli térképre, amin a hazai ingatlanpiacra befolyó külföldi tőkét jegyzik, addig 2018 első felében valamelyest konszolidálódni látszott a befektetők köre a régiós országokra. A teljes befektetési volumenben tovább nőtt a hazai vásárlók aránya, ez elérte a 60 százalékot, ami jóval magasabb érték az egy évvel korábbi időszakban tapasztalt 40 százaléknál. A volumen mellett, a félév 16 regisztrált kereskedelmi ingatlanra vonatkozó tranzakciójában is erősen képviseltették magukat a magyar befektetők, mintegy 12 adásvételnél hazai volt a vásárló - derül ki a CBRE 2018 első féléves jelentéséből.

2018 első félévében összesen 16 tranzakciót regisztráltak a kereskedelmi ingatlanok piacán (pl. irodaházak, kiskereskedelmi, logisztikai ingatlanok, hotelek) Magyarországon, ezek összértéke 314 millió eurót (mintegy 100 milliárd forintot) tett ki a félévben. A kiskereskedelmi ingatlanbefektetések dominálták a piacot, ezek aránya 49 százalékos volt a teljes volumenben, ezt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés