FONTOS Brutálisan megdrágult az autózás - Mit lehet tenni?
Ingatlan

Milliárdos tételben vásárol vidéki üzleteket a Diófa

Portfolio
A Diófa Alapkezelő Zrt. által képviselt Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap ingatlan vételi szerződést írt alá 10 strip mall típusú kiskereskedelmi központ megszerzésére. A vidéki ingatlanok egy portfólió tranzakcióként kerülnek az Alaphoz. Az összefonódási kérelem a Gazdasági Versenyhivatalhoz engedélyezésre benyújtásra került és elbírálásra vár.
A Diófa Alapkezelő Zrt. a közelmúltban a budapesti Europark bevásárlóközponttal, és a zalaegerszegi Zala Park bevásárló parkkal bővítette a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap retail portfólióját. A most engedélyezés alatt álló új tranzakcióval az Alap kiskereskedelmi portfóliója összesen 57 500 négyzetméter bérbeadható területtel nő. Az ingatlanok Pécsen, Dunaújvárosban, Székesfehérváron, Szombathelyen, Ajkán, Szentesen, Kazincbarcikán, Kiskunhalason, Esztergomban és Budakeszin helyezkednek el.

A Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap nettó eszközértéke június 24-én 116,84 milliárd forint volt. Az általunk kezelt befektetési alapok közül az ingatlanalap tudta - indulása, 2014. március óta - a legnagyobb vagyonnövekedést felmutatni, a kereslet túlnyomó többsége lakossági oldalról érkezik. A Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap kockázata az 1-től 7-ig terjedő hozam-kockázat skálán 3-as, az ajánlott befektetési időtáv pedig 1 év. Az ingatlanalapok hozama jellemzően kiszámíthatóbb, mint pl. egy részvényalap esetében. Az ingatlanalapok által a befektetési portfóliók eszközosztályok közötti diverzifikációja oldható meg. Ez azt jelenti, hogy az értékpapíralapok mellé - amelyek jellemzően bankbetéteket, állampapírokat, vállalati kötvényeket és részvényeket tartalmaznak - az ingatlanalap által kibocsátott befektetési jegy megvásárlásával olyan ingatlanokkal bővülhet a befektetők portfóliója, amelyeket más módon nem vásárolhatnának meg a magas tőkeigény miatt.
Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
velencei tó velence