Előfizetői tartalom

Varga kíméletlenül odacsap a hipermarketeknek és diszkontoknak!

Még tovább szorul a hurok a Magyarországon működő kiskereskedelmi cégek körül (az élelmiszerlánc-felügyeleti díj, a vasárnapi boltbezárás mellett) egy, Varga Mihály által kedden beterjesztett törvényjavaslattal. A tervezet megtiltja bizonyos üzlettípusok (diszkont, nagyméretű szupermarket és hipermarket) világörökségi terület nagyvárosi lakóterületén történő üzemeltetését. Emellett a napi fogyasztási cikket értékesítő vállalatok esetében bevezetésre kerül az a szabályozás, hogy ha az adott társaság a megelőző két évben veszteséges volt, vagy nem ért el mérleg szerinti eredményt, akkor nem árusíthat napi fogyasztási cikkeket. Ez utóbbi szabály csak 2018. január elsején lépne életbe, és a nagy üzletláncok 2018. január elsejéig működhetnek "tiltott" világörökségi területen.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a kormány nevében kedden újabb törvényjavaslattal állt elő, ami a kereskedelmi szektort érinti, ezen belül is a napi fogyasztási cikkeket értékesítő cégeket. Ezek a cégek biztosan nem fognak örülni "a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvénynek a tisztességes piaci magatartás megvalósulása érdekében a vállalkozások működésével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés