Előfizetői tartalom

Véget vet a kormány az olcsó belvárosi vásárlásnak

Nem elég, hogy az élelmiszerlánc-felügyeleti díj és a vasárnapi boltbezárás már ott lebeg a kiskereskedelem szereplőinek feje fölött, Varga Mihály által kedden beterjesztett törvényjavaslata még nagyobbat rúgna bizonyos üzletláncokba. A budapesti belvárosban üzletek bezárásával és több fejlesztés leállításával fenyeget a szabályozás, melynek a napi vásárlás intézésén túlható következményei lehetnek.

Az új törvényjavaslat értelmében világörökségi terület nagyvárosias lakóterületén tilos diszkontot, nagyméretű szupermarketet és hipermarketet létesíteni vagy üzemeltetni. Idén december 31-e után nem lehetne ilyen egységeket nyitni világörökségi területen, az ott működő érintett kiskereskedelmi létesítményeknek pedig 2018. január 1-jéig be kellene bezárniuk.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés