Előfizetői tartalom

Folyik a harc a magyar földért - Az osztrákok már Brüsszelben vannak

Portfolio
Az Európai Bizottság meg fogja vizsgálni azokat a panaszokat, melyek szerint a magyar hatóságok intézkedései nyomán osztrák gazdák elveszíthetik a magyar telekkönyvbe szabályszerűen bejegyzett, földbirtokhoz fűződő jogaikat - jelentette pénteken az ORF osztrák közszolgálati rádió. A Vidékfejlesztési Minisztérium közleménye szerint kizárólag a jogszabályba ütköző szerződések megkötésében részt vevőknek kell számolniuk a magyar állam fellépésével, írja az MTI.

"Nagyon komolyan vesszük ezeket a vádakat, de mielőtt lépéseket teszünk, először részletesen tájékozódnunk kell" - mondta az ORF rádiónak Michel Barnier belső piaci biztos szóvivője, Stefaan De Rynck. A szóvivő első benyomása az, hogy a földtulajdon állítólagos visszamenőleges törlése nem felel meg a külföldiek földvásárlási moratóriuma szabályainak - hangzott el...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés