Előfizetői tartalom

90 milliárdba kerül a 2017-es vizes-vb megrendezése

Portfolio
A pályázat idején említett összeg több mint tízszeresére rúghatnak a jövő évi budapesti vizes-vb rendezésével kapcsolatos kiadások - írja az Átlátszó.hu. A tényleges költségekkel kapcsolatban meglehetősen pontatlan becslések szerepelnek a sajtóban, ami részben a zavaros kormányzati kommunikáció következménye. Az elmúlt három év vb-re vonatkozó költségei valamint az idei és a jövő évben elkölteni tervezett összegek alapján a rendezés tényleges költsége várhatóan 89,843 milliárd forint lesz. A tételek jelentős része olyan beruházás, amire a kormányzat szerint a vb-től függetlenül is szükség van, így a számításba is csak azok a költségek kerültek bele, amelyek kimondottan a rendezéshez kapcsolódnak.

Az eredetileg 8 milliárd forintosra tervezett rendezvényről már tavaly márciusban kiderült, hogy legalább 50 milliárd forint lesz. Akkor még nehezen lehetett megbecsülni az infrastruktúrán kívüli kiadásokat, az azonban biztos, hogy idén összesen 52 milliárdot, 2017-ben pedig további 25 milliárd forintot fordítanak a projektre. Magyarország 2013-ban nyerte el vb rendezés jogát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés