Előfizetői tartalom

A magánbefektetők beszállnak a városfejlesztésekbe is

Portfolio
Hamarosan elindul a Kecskemét Városfejlesztési Alap, mely az első olyan alap lesz Kelet-Európában, ahol a városfejlesztések kockázati tőke bevonásával valósulhatnak meg, de ilyen alapból Európában is mindössze csak pár létezik. A forma különlegessége, hogy magánbefektetőket von be a városfejlesztési projektek finanszírozásába, akik cserébe a működésbe és a tervezésbe is beleszólással rendelkeznek - hangzott el a Portfolio Smart City 2017 konferenciáján ma délelőtt.

Garamvölgyi Balázs, vezető tőkepiaci tanácsadó a Kecskemétért Városfejlesztési Alap indításáról beszélt előadásában. Mint kitért rá a városfejlesztés és a kockázati tőke kezelés során a piaci és állami tényezőket, érdekeket kell összehangolni.Az alapba történő befektetés során a befektető résztulajdont szerez a céltulajdon vállalatban. A futamidő ugyan jóval...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés