Előfizetői tartalom

Budapestnek szüksége van felhőkarcolókra! Vagy mégsem? Szavazz!

Portfolio
A Kopaszi-gát mellé tervezett toronyház engedélyezésére sokan felkapták a fejüket, ez lehet ugyanis az első olyan épülete a fővárosnak, ami a Parlament és a Szent István Bazilika magasságát is jelentősen meghaladja. Az utóbbi időben egyre több ingatlanfejlesztő tervezi hasonló magasságú épületek felépítését Budapesten, ami ha nemzetközi mértékben nem is feltétlenül mondható felhőkarcolónak, de Magyarországon mindenképpen különlegesnek számít. Ezzel kapcsolatban megnéztük, hogy milyen előnyei vannak egy toronyháznak a hagyományos épületekkel szemben és miért éri meg egyre több fejlesztőnek ilyen volumenű beruházásba kezdeni. A cikk végén te is szavazhatsz arról, hogy szeretnél-e Budapestre felhőkarcolókat.

Az ország legmagasabb épületeiAz adótornyokat és kéményeket leszámítva Magyarország legmagasabb épülete az Esztergomi Bazilika, ami 100 méteres magasságával vezeti a listát az Országház és a Szent István Bazilika 96-96 méteres magassága előtt. Negyedik helyen a 88 méter magas Semmelweis Egyetem Elméleti Tömbje áll, kimondottan a lakóépületeket nézve azonban a közelmúltig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés