Előfizetői tartalom

Bűnözési térképek - Segítenek elkerülni a bajt a lakás-és a háztulajdonosoknak

Portfolio
Egy élhető város nemcsak azért lesz az, mert tiszta a levegője és sok tömegközlekedési lehetőség áll a lakosság rendelkezésre. Az élhető, vagy okos város koncepcióhoz hozzátartozik az is, hogy a rengeteg gyűjtött adatot a különböző bűncselekmények, rablás, betörés, közúti baleset, stb. megelőzésére használják fel a hatóságok, illetve minél gyorsabban kiérjenek egy incidenshez. A McKinsey idei nyári kiadványában az okos városokról volt szó, amelyben többek között beszámoltak arról is, hogy hány élet menthető meg például egy valós idejű bűnügyi térkép használatával.

Amikor okos városokat emlegetünk általában a közlekedéssel kapcsolatos alkalmazások, önvezető autók, vagy a környezettudatosság jut rögtön eszünkbe. Több cikkben is írtunk már róla és a Portfolio Smart City Konferencián is beszámoltak arról a szakértők, hogy milyen új technológiák vannak, amivel például elkerülhetőek a dugók, csökkenthetőek a háztartások és a városok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés