Drágább volt a felújított metrókocsi Budapestnek, mint az új egy orosz nagyvárosnak

2017. november 6. 21:03    
nyomtatás
 
Olcsóbban szerzett most be új metrókocsikat Nyizsnyij-Novgorod, mint amennyiért Budapest felújított metrókocsikat vásárolt 2015-ben - hívja fel a figyelmet az Index. A Metróért Egyesület vezetője megadta a magyarázatot.


Nyizsnyij-Novgorod városa egyenként 56,5 millió rubelért szerzett be a napokban 23 darab új metrókocsit a Metro Report szaklap szerint. A város 40 éves Metrovangmasokat cserélte le ugyanilyen márkájú kocsikra. Ehhez képest Budapest 2015-ben 67,5 millió rubelt fizetett a felújított metrókocsikért átlagosan, amikor 222 db-ot ugyanettől a cégtől, szintén 40 éves Metrovagonmasokat lecserélve újabbakra. Az orosz nagyváros tehát 17%-kal olcsóbban szerzett be teljesen új metrókocsikat, mint a magyar főváros felújítottakat.

Bíró Endre, a Metróért Egyesület vezetője azonban elmagyarázta az Indexnek, hogy az új novgorodi metró (típusa: 81717.6) kevésbé korszerű, mint a Magyarországon hadrendbe állított felújított kocsik. Hajtásuk elavult, régi szerkezetű forgóvázzal rendelkeznek, miközben a budapestieket Hitachi hajtja, Knorr fékrendszerrel és CAF kerékpárral. A magyar metrók tehát felújítottak, de újabbak az újnál is.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Budapesti ingatlankörkép (x)

Továbbra is megéri új építésű ingatlanba fektetni. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium