Előfizetői tartalom

Eleged van a dugókból? - Vannak városok, ahol már készülnek a megoldással

Portfolio
Az autósok egyik rémálmaként is hívhatjuk a dugóban való araszolgatást, amellett, hogy idegtépő a felesleges várakozás még jelentős idő- és üzemanyagköltséggel is jár. A legegyszerűbb megoldás nyilvánvalóan a kevesebb gépkocsi lenne, ám amíg ez a tendencia nem kezdődik el, a szakértők különféle megoldásokkal hozakodnak elő, amelyek alapjait mind a közlekedés során gyűjtött adatok adják. Már több külföldi városban is alkalmaznak új technológiákat, amelyek segítenek abban, hogy kevesebb legyen a baleset, vagy gyorsabban érjenek ki a hatóságok egy közúti incidenshez. Ezeken túl már létezik annyira okos jelzőlámpa is, amely nemcsak a forgalomnak megfelelően vált át, de akár elő is tudja jelezni a 10 perc múlva várható forgalmat, és még időben értesítheti erről a sofőröket, hogy más útvonalat válasszanak - szerepel a SmartCity.Press cikkében.

A dugókban töltött várakozási idő csökkentésére szolgáló megoldások legtöbbje, a közutakon gyűjthető adatokon alapszik, ennek az egyik módja, hogy kamerák segítségével gyűjtenek információkat a kialakult forgalomról. Bár hazánkban még jellemzően csak a nagyobb kereszteződésekbe, vagy autópályára telepítettek kamerákat, más országokban a nagyszámú kihelyezett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés