Előfizetői tartalom

"Építésvezetőt keresek. Nyugdíjas is jöhet!"

Egy év alatt 25-40 százalékkal nőtt az ingatlanszektor és az építőipar területén működő cégek által feladott álláshirdetések száma, ugyanakkor mind az adott kategóriákban indított kereséseké, mind az adott kategóriákra történő jelentkezéseké jelentősen csökkent. Egyre égetőbb a szakemberhiány, és nem feltétlenül a pénz az akadály. Államilag is támogatott masszív képzés és céges támogatás is kellene.

A felvételi statisztikák alapján az építőmérnök szak iránti érdeklődés évek óta stagnál, továbbra is a hetedik helyet foglalja el a népszerűségi sorrendben a műszaki alapszakok között. Míg 2010-ben több mint 900 hallgató tanult valamelyik hazai építőmérnöki karon, addig ez a szám 2017-re 400-ra csökkent. Nem meglepő tehát az egyik állásportálon ősszel megjelent...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés