Ingatlan

Húszmilliárdos fejlesztéssel tűnhet el a főváros szégyenfoltja

Portfolio
Valóban elindul a munka a Rózsadombon álló egykori SZOT-szállónál - mondta el a Világgazdaságnak adott interjújában Wáberer György. A szállítmányozásból az ingatlanpiacra váltó üzletember elmondása szerint az engedélyek megvannak, így napokon belül indulhat az építkezés.
Kiválasztották a kivitelezőt, megkapták az engedélyt, így hamarosan valóban elkezdődhet a Rózsadombon álló betontorzó átalakítása. Az egykori SZOT-szálló már régóta rontja a budapesti városképet, átalakítása így különösen időszerű. A tervek szerint az új épületben hetven-nyolcvan nagyméretű - kb. 150 négyzetméteres - luxuslakás kap majd helyet, az átadásra pedig 2019 júniusában kerülhet sor. A beruházás teljes összege 20 milliárd forint körül várható.

A fejlesztés mostani szakaszában a várható négyzetméterárakról még korai beszélni, ugyanakkor, ha valóban 20 milliárd forintból valósul meg a teljes beruházás, akkor 80 darab 150 négyzetméteres lakás értékesíthetőségével számolva legalább 1,67 millió forintos négyzetméteráron kell majd kínálni a lakásokat ahhoz, hogy megtérüljön a befektetés. A fejlesztő nyereségét is hozzáadva pedig még magasabb lehet a fajlagos ár, így elképzelhető, hogy a két év múlva történő átadáskor itt fogják majd értékesíteni a főváros legdrágább lakásait.



Húszmilliárdos fejlesztéssel tűnhet el a főváros szégyenfoltja
Az épület látványterve, Forrás: Építészfórum, Lab5
Wáberer György szerint a fejlesztés költségeit a részben a Waberer's International értékesítéséből, részben bankhitelből finanszíroznák, de az első lakások értékesítéséből befolyó pénz is beforgatható lesz az építkezésbe. A kivitelezést a Market fogja végezni.

Húszmilliárdos fejlesztéssel tűnhet el a főváros szégyenfoltja
Az épület látványterve, Forrás: Építészfórum, Lab5


Húszmilliárdos fejlesztéssel tűnhet el a főváros szégyenfoltja
Az üzletembernek azonban nem a SZOT-üdülő átalakítása az egyetlen ingatlanprojektje. A tavaly ősszel elindított Hillside Offices projekt esetében már előrébb tart az építkezés. Az Alkotás és a Csörsz utca sarkára tervezett 22 ezer négyzetméteres irodaháznál a háromszintes mélygarázs után az épület mostanában kezd kilátszani a földből.

Több ezer új lakás egy helyen a Portfolio Új Lakópark adatbázisában! Válogass Buda, Pest és vidék legjobb új építésű lakóprojektjei között! Nézegess képeket, tudj meg minél többet a projektekről és kérj személyre szabott ajánlatot közvetlenül a fejlesztőktől! Kattints és nézd meg a több mint 50 projektet!



Húszmilliárdos fejlesztéssel tűnhet el a főváros szégyenfoltja
Völgy Liget, További információkért kattints a képre!


Húszmilliárdos fejlesztéssel tűnhet el a főváros szégyenfoltja
Kapás 21 by Cordia, További információkért kattints a képre!
Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Baleset a reptérre vezető gyorsforgalmi úton