Ingatlan

Így fog kinézni az új Városliget

Portfolio
Már régóta dolgoznak a munkagépek a Városligetben és környékén, ahol a Liget Budapest Projekt keretében mintegy 250 milliárd forintból újul meg teljesen a kedvelt közpark és a hozzá tartozó intézmények. Az első beruházások között van magának a közparknak a fejlesztése, illetve Városliget belsejében az Olof Palme Ház rekonstrukciója, amely várhatóan 2019-re kiállításoknak és kulturális rendezvények befogadásával egészíti ki a Liget Budapest programját - szerepel a Liget Budapest facebook oldalán.
Érdekel, hogy hogyan változhatnak az építőipari árak? Szeretnéd tudni, hogy mit jelenthet mindez az iroda, vagy a lakáspiacon? Gyere el november 21-én a Portfolio által szervezett Property Investment Forum 2017-re.


Idén elkezdődik az Olof Palme Ház átfogó műemléki rekonstrukciója. A millenniumi kiállításnak is egykor otthont adó Városliget teljes megújításának részeként, a Liget Budapest Projekt keretében hosszú évtizedek után végre felújítva veheti birtokba a közönség a park egyik legrégebbi építményét, várhatóan 2019-ben.

A patinás épület Millennium Háza néven várja majd a látogatókat, a felújítást követően több száz négyzetméteren lehet majd látogatni a főváros aranykorát bemutató állandó interaktív kiállítást, de helyet kap benne egy kulturális rendezvényeknek otthont adó kávéház és egy kisebb előadó- és konferenciaterem is. A Millennium Háza átépítését, a park zöldfelületét érintő parkrehabilitációt és a ligeti intézményhálózat megújítását követően jelentősen átalakul a Városliget képe.

Így fog kinézni az új Városliget
Forrás: Liget Budapest facebook oldala

Az épület főbejárata visszakerül az eredeti, Hermina út felőli oldalra, mely elé a park tájépítészeti megújításának részeként egy rózsakertet is kialakítanak, továbbá a Zsolnay-kerámiákat is restaurálják majd.

Így fog kinézni az új Városliget
Forrás: Liget Budapest facebook oldala

A Liget Projekt részeként tervben van még a Petőfi Csarnok helyén az Új Nemzeti Galéria kialakítása, a Hungexpo-romok helyén a Magyar Zene Háza épül, a Közlekedési Múzeumot saját helyén építik újjá. Az Ötvenhatosok terén, az emlékmű két oldalán nő majd ki a földből a Néprajzi Múzeum. A Dózsa György út és az Ajtósi Dürer sor sarkán a Városligeti Színház épül, amely gyermekszínházi koncepcióval hozza vissza a színpadi művészetet a Ligetbe. Mindezek mellett két mélygarázs is épül, az egyik a Néprajzi Múzeum és a színház között lesz, 800 férőhellyel, a másik a Közlekedési Múzeum és az új MNG kiszolgálására készül, megközelítőleg 500 férőhellyel.

Így fog kinézni az új Városliget
Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Baleset a reptérre vezető gyorsforgalmi úton